IDEEENWEDSTRIJDEN

1/2
"Wat leven er veel ideeën onder onze medewerkers! Met Marijke kregen we ze op speels en gestructureerde wijze boven water."   

Ik weet hoe grote organisaties werken, ik werkte zelf 10 jaar bij diverse banken. Ik weet ook hoe creatieve en co-creatieprocessen verlopen en hoe je een project leidt. En hoeveel ideeën er vaak leven bij medewerkers, maar waar mijn weinig naar gevraagd wordt. Met een ideeënwedstrijd krijg je ze boven tafel, op een hele energieke manier.

Het begeleiden van een ideeënwedstrijd onder medewerkers of burgers vergt denkwerk en voorbereiding, zodat het proces tijdens de wedstrijd zo soepel mogelijk verloopt. Denk aan een heldere formulering van het vraagstuk, de doelgroep, de te gebruiken platforms en tools, de planning, de selectiecriteria, de jury, de beloning en de communicatie.  

Een niet goed voorbereidde en doordachte ideeënwedstrijd kan leiden tot heel veel werk bij de organisatie en teleurstelling bij de deelnemers. 

Ik ken vele tools die het proces kunnen faciliteren. Ik zette in oktober 2015 een aantal tools op een rij in twee artikelen die te vinden zijn op Frankwatching.com:

6 Nederlandse co-creatietools voor binnen en buiten je organisatie

6 Nederlandse online platforms om burgers actief te betrekken.

Ik begeleid al jaren co-creatieprocessen en ideeënwedstrijden, waaronder de Burgertop in Amsterdam in juni 2015.

 

Interesse?

Neem gerust contact op, ik kom graag langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Marijke Krabbenbos

06-4115 4946

marijke@ideacompany.nl

@justideas

IdeaCompany

Timorplein 42

1094 CC Amsterdam

KvK: 34239309

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon