top of page

BURGERPARTICIPATIE

product-school-nOvIa_x_tfo-unsplash.jpg
"Onze inwoners hebben ook expertise en ook ideeën. We willen meer dan hun mening over de plannen, we willen echt co-creeerne. Marijke weet goed wat daar allemaal bij komt kijken."   

Als ruim 20 jaar heb ik ervaring met het laten meedenken van grote groepen mensen. Ik heb vele processen, in vele organisaties begeleid. Voorde Burgertop in Amsterdam in 2005 ontwierp ik het denkproces. Bij het buurt-toeokmst project incl een Buurttop van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-oost, was ik projectleider.   

Inwoners laten meedenken over nieuwe ontwikkelingen, vraagstukken en kansen gaat verder dan een verplichte inspraakavond organiseren. Op het juiste moment, de juiste doelgroep bereiken en ze laten co-creeeren met de juiste werkvormen, de juiste communicatie en daardoor de juiste verwachtingen, dat is een hele kunst.

In 2015 schreef ik een artikel "6 Nederlandse online platforms om burgers actief te betrekken". 

Ik help gemeentes graag en geloof erg in de kracht van co-creatie. Mijn trajecten beginnen altijd met een uitgebreide kennismaking en intake. Vervolgens maak ik voorstel. Waar nodig werk ik samen met facilitators uit de organisatie of uit mijn eigen, grote netwerk.

Nieuwsgierig? Laten we afspreken!

bottom of page