MARIJKE NU

1/1
He Marijke, waar ben je momenteel mee bezig?

MARIJKE NU

Momenteel werk ik aan de volgende projecten en opdrachten:

Businessnetwerk

Ik manage en ontwikkel mijn eigen netwerk voor ondernemende vrouwen, Bites & Business. Dit netwerk ontstond in 2007 in mijn huiskamer en bestaat nu uit 22 lokale netwerken in Nederland en één in Spanje! Ik faciliteer meer dan 50 coördinatoren in het land, doe de landelijke marketing en ik bedenk en organiseer de landelijke activiteiten, de eigen podcastshow met interviews met leden, het jubileumboek en de buitenlandse reizen. We gingen reeds 14 keer op netwerktrip en in april 2019 waren er maar liefst 4 themaweken in een verlaten dorpje in Toscane. In coronatijd deden we bijna alles online. Online netwerkmeetings, een Online Classroom, een Businessbuddyzoekservice en af en toe wat netwerkwandelingen.

Brainstormsessies en workshops creatief denken

Ik sta regelmatig voor groepen om brainstormsessies te leiden of om een groep creatiever te laten denken. Bijvoorbeeld in de wereld van de
gehoortoestellen, bij een gemeente, een uitgeverij, een schoolreisorganisatiebureau of een bank. Ook train en begeleid ik startende facilitatorpools in organisaties. En dat kan ook heel goed online, als het niet anders kan.

Altijd te beluisteren is mijn audiocursus Goed idee! In 7 stappen van idee naar uitvoering.

Bedenktank

Ik initieerde de Bedenktank, een open groep creatieve denkers die ideeën bedenken voor een beter Nederland. Want alles begint met een idee. Op 21 april 2021, op World Creativity Day, waren we klaar en reikten we de ideeënbundel uit aan Tweede Kamerleden. Hier lees je er meer over.

Enkele ideeën worden nu verder uitgewerkt in kleine groepen of in gemeentes. 

Zoveelzaans.nl

Eën van de ideeën uit de Bedenktank ben ik in de Zaanstreek aan het ontwikkelen. Een welkomstprogramma voor nieuw inwoners, een handige site met informatie over het dagelijks leven in de Zaanstreek. Hier lees je er meer over.

Besturen

Ik ondersteun graag organisaties. Ik ben voorzitter bij de voetbalvereniging GeuzenMiddenmeer en bestuurslid bij de Werkvereniging.

 

Andere vormen van wonen

Ik bedacht een keer het concept 3G-wonen, waarbij meerdere generaties samenwonen en naar elkaar omkijken. Ik zou het graag ergens realiseren, en zit af en toe aan tafel bij een ontwikkelaar of corporatie, maar merk dat de woningmarkt ontzettend ingewikkeld is en nog niet echt open staat voor onconventionele woonvormen. Terwijl er heel veel mensen alleen wonen terwijl ze dat eigenlijk niet willen...  

Artikelen voor LinkedIn en Frankwatching

Ik houd van innovaties en van dingen overzichtelijk op een rij zetten. En ik zoek regelmatig een verwondering uit. Daarom schrijf ik af en toe een artikel over innovaties op een bepaald gebied of over iets dat me verwondert. Hier een overzicht van mijn artikelen.