top of page

MARIJKE NU

He Marijke, waar ben je momenteel mee bezig?

MARIJKE NU

Momenteel werk ik aan de volgende projecten en opdrachten:

Ideeën-expositie

Ik bereid een ideeënexpositie voor, van 50 van mijn ideeën. Op vrijdag 12 januari 2024 is de opening, in de bibliotheek in Zaandam.

Innovatiemanager

Ik ben part-time innovatiemanager bij de gemeente Amsterdam, afdeling sportaccommodaties. Ik leid een pilot waarbij de veldbezetting geoptimaliseerd gaat worden, zodat zo veel mogelijk Amsterdammers kunnen sporten. 

Businessnetwerk

Ik manage en ontwikkel mijn eigen netwerk voor ondernemende vrouwen, Bites & Business. Dit netwerk ontstond in 2007 in mijn huiskamer en bestaat nu uit 22 lokale netwerken in Nederland en één in Spanje! Ik faciliteer meer dan 50 coördinatoren in het land, doe de landelijke marketing en ik bedenk en organiseer de landelijke activiteiten, de eigen podcastshow met interviews met leden, het jubileumboek en de buitenlandse reizen. We gingen reeds 14 keer op netwerktrip en in april 2019 waren er maar liefst 4 themaweken in een verlaten dorpje in Toscane. In coronatijd deden we bijna alles online. Online netwerkmeetings, een Online Classroom, een Businessbuddyzoekservice en af en toe wat netwerkwandelingen.

Brainstormsessies en workshops creatief denken

Ik sta regelmatig voor groepen om brainstormsessies te leiden of om een groep creatiever te laten denken. Bijvoorbeeld in de wereld van de
gehoortoestellen, bij een gemeente, een uitgeverij, een schoolreisorganisatiebureau of een bank. Ook train en begeleid ik startende facilitatorpools in organisaties. En dat kan ook heel goed online, als het niet anders kan.

Altijd te beluisteren is mijn audiocursus Goed idee! In 7 stappen van idee naar uitvoering.

Tafel tien

Ik bedacht het sociale initiatief Tafel tien. Een samen-eet concept voor losse mensen die altijd alleen eten. In eetcafés overal in het land worden de tafels georganiseerd. We starten in februari 2023 met 3 steden en willen snel uitgroeien. In elke stad zijn twee hosts, die om de beurt een avond begeleiden. 

Bedenktank

Ik initieerde de Bedenktank, een open groep creatieve denkers die ideeën bedenken voor een beter Nederland. Want alles begint met een idee. Op 21 april 2021, op World Creativity Day, waren we klaar en reikten we de ideeënbundel uit aan Tweede Kamerleden. Hier vind je de ideeënbundel.

Enkele ideeën worden nu verder uitgewerkt in kleine groepen of in gemeentes. 

Zoveelzaans.nl

Eén van de ideeën uit de Bedenktank ben ik in de Zaanstreek aan het ontwikkelen. Een welkomstprogramma voor nieuwe inwoners, een handige site met informatie over het dagelijks leven in de Zaanstreek. Ik maakte de site in drie maanden tijd, met input van vele Zaankanters. Hier vind je de site. 

Besturen

Ik ondersteun graag organisaties. Ik ben voorzitter bij de voetbalvereniging GeuzenMiddenmeer en bestuurslid bij de Werkvereniging.

 

Andere vormen van wonen

Ik bedacht een keer het concept 3G-wonen, waarbij meerdere generaties samenwonen en naar elkaar omkijken. Ik zou het graag ergens realiseren, en zit af en toe aan tafel bij een ontwikkelaar of corporatie, maar merk dat de woningmarkt ontzettend ingewikkeld is en nog niet echt open staat voor onconventionele woonvormen. Terwijl er heel veel mensen alleen wonen terwijl ze dat eigenlijk niet willen...  

Artikelen voor LinkedIn en Frankwatching

Ik houd van innovaties en van dingen overzichtelijk op een rij zetten. En ik zoek regelmatig een verwondering uit. Daarom schrijf ik af en toe een artikel over innovaties op een bepaald gebied of over iets dat me verwondert. Hier een overzicht van mijn artikelen.

bottom of page