MARIJKE NU

1/1
He Marijke, waar ben je momenteel mee bezig?

MARIJKE NU

Momenteel werk ik aan de volgende projecten en opdrachten:

Businessnetwerk

Ik manage en ontwikkel mijn eigen netwerk voor ondernemende vrouwen, Bites & Business. Dit netwerk ontstond in 2007 in mijn huiskamer en bestaat nu uit 22 lokale netwerken in Nederland en één in Spanje! Ik faciliteer meer dan 50 coördinatoren in het land, doe de landelijke marketing en ik bedenk en organiseer de landelijke activiteiten, de eigen podcastshow met interviews met leden, het jubileumboek en de buitenlandse reizen. We gingen reeds 14 keer op netwerktrip en in april 2019 waren er maar liefst 4 themaweken in een verlaten dorpje in Toscane. In coronatijd doen we alles online. Online netwerkmeetings, een Online Classroom, een Businessbuddyzoekservice en af en toe wat wandelingen.

Brainstormsessies en workshops creatief denken

Ik sta regelmatig voor groepen om brainstormsessies te leiden of om een groep creatiever te laten denken. Bijvoorbeeld in de wereld van de
gehoortoestellen, bij gemeente, een uitgeverij, een schoolreisorganisatiebureau of een bank. Ook train en begeleid ik startende facilitatorpools in organisaties. En dat kan ook heel goed online, als het niet anders kan.

Altijd te beluisteren is mijn audiocursus Goed idee! In 7 stappen van idee naar uitvoering.

Bedenktank

Ik initieerde de Bedenktank, een open groep creatieve denkers die ideeën bedenken voor een beter Nederland. Want alles begint met een idee. Op 21 april 2021 zijn we klaar, op world Creativity Day. Hier lees je er meer over.

Onlinenetewerkmeeting.nl

Ik initieerde in najaar 2020 de online netwerkmeetings voor iedereen die ontmoetingen met nieuwe mensen mist. Elkaar leren kennen, met elkaar meedenken en kijken of we elkaar kunnen helpen. Open inschrijving. Hier lees je er meer over.

Buurtcoöperatie

Ik ondersteun de buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied. Ik ben projectleider van de Eestermobiel. Een klein buurtautootje, waarmee we buurtbewoners die slecht ter been zijn, gaan vervoeren in de buurt. 

Arts en Leefstijl

Ik ben communitymanager bij de vereniging Arts en Leefstijl. Deze vereniging wil artsen (en andere zorgprofessionals) inspireren en informeren over de rol van leefstijl in de spreekkamer. Leefstijl kan een veroorzaker zijn van ziektes, maar ook een medicijn!

Professionalista

Ik heb in de zomer van 2019 een online etalage voor vrouwelijke professionals ontwikkeld met een klein team. Hier kunnen vrouwelijke ZZP-ers zichzelf laten zien aan potentiële opdrachtgevers. Kom er ook bij! Professionalista.nl 

Werkplekken

Op Timorplein42 in Amsterdam-oost heb ik een fijne werkkamer die ik deel met 10 andere ZZP-ers. We sparren, lunchen, borrelen op zijn tijd en delen zakelijk en privé lief en leed. We hebben momenteel een plekje vrij!

Andere vormen van wonen

Ik bedacht een keer het concept 3G-wonen, waarbij meerdere generaties samenwonen en naar elkaar omkijken. Ik zou het graag ergens realiseren, en zit af en toe aan tafel bij een ontwikkelaar of corporatie, maar merk dat de woningmarkt ontzettend ingewikkeld is en nog niet echt open staat voor onconventionele woonvormen. Terwijl er heel veel mensen alleen wonen terwijl ze dat eigenlijk niet willen...  

Artikelen voor Frankwatching

Ik houd van innovaties en van dingen overzichtelijk op een rij zetten. Daarom schrijf ik af en toe een artikel over innovaties op een bepaald gebied. Hier een overzicht van mijn artikelen. 

Marijke Krabbenbos

06-4115 4946

marijke@ideacompany.nl

@justideas

IdeaCompany

Timorplein 42

1094 CC Amsterdam

KvK: 34239309

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon