top of page

AUDIOCURSUS GOED IDEE!

IN 7 LESSEN VAN IDEE NAAR ACTIE

"Marijke neemt je stap voor stap mee en geeft veel voorbeelden en tips. En fijn om te leren zonder een boek te hoeven lezen."
GOED_IDEE_DEF.png
Heb jij een goed idee?

 

He, jij hebt een idee. Wat leuk! Een idee waar je blij van wordt? Een idee dat energie geeft? Wellicht is jouw idee bedoeld om de wereld een beetje mooier te maken, of om geld mee te verdienen, of om gelukkig van te worden. Misschien loop je er al een tijdje mee rond, misschien al jaren, en vind je het nu tijd om er echt iets mee te gaan doen. Fijn! 

In de audiocursus Goed idee! In 7 stappen van idee naar actie neem ik je aan de hand en help ik je om jouw idee stap voor stap goed uit te werken.  

Beluister de proefles hiernaast om een idee te krijgen. Deze proefles vind je ook in de podcast-apps.

De inhoud

 

De cursus begint met een les die je even laat stilstaan bij waarom je nog niet begonnen bent.

Daarna volgen er 7 lessen waarbij je steeds een aspect van je idee verder uitwerkt. Je kunt elke les zo vaak beluisteren als je wilt.

In les 1, Zoek het uit! gaan we op onderzoek uit. En leer je welke manieren van onderzoek er allemaal zijn

 

In les 2, De businesscase, ga je aan de slag met cijfers. Wat kost het en wat gaat het opleveren? Ook krijg je een voorbeeld businesscase in excel dat je zelf kunt invullen.  

 

In les 3, Hoe ga je het noemen? kijken we naar de naam van je idee, project of concept. Want een goede naam is belangrijk en niet makkelijk. Gelukkig zijn er vele manieren om aan een goede naam te komen.

 

In les 4, Je kunt het niet allemaal alleen sta je stil bij waar jij goed in bent en waar je minder goed in bent en dus beter hulp kunt vragen. Welke soorten hulp zijn er allemaal en hoe kun je de juiste mensen vinden?

In les 5, Wat kan ik bij je kopen? zoomen we in op je product en vooral je propositie. Hoe ziet je aanbod er precies uit? Voor een potentiële klant zijn er veel meer aspecten van belang dan alleen de kern van je product. In de propositiebloem ga je dat uitwerken.   

In les 6, Vertel maar, vertel maar, vertel maar, leer je over het belang van goed, veelvuldig en enthousiast communiceren. Misschien moeilijk, misschien onwennig, maar zeer belangrijk.  

Les 7, Give it a try, ten slotte, is de opmaat voor het eigenlijke doen, het uitproberen van alles wat je in je hoofd hebt bedacht. Want zoals de Engelsen zeggen, the proof of the pudding is in the eating. En gelukkig zijn er vele manieren om iets risicoloos te testen.

Bij elke les zit een oefening en bij diverse lessen zit een handig werkblad.

Belangrijk om te weten, je start en doorloopt de cursus in je eigen tempo.  
Je luistert ze op je computer. 

Ga nu aan de slag met jouw idee!
Ben je nieuwsgierig naar de 7 lessen? Wil je aan de slag met je idee en ben je gemotiveerd om dingen aan te pakken? Leuk! Ik help je graag om jouw mooie idee verder te brengen!

Jouw investering

De audiocursus kost je €25 en biedt ruim 50 minuten aan luistertijd.
Uiteraard zitten er ook opdrachten in die tijd kosten, soms veel, soms weinig. Alle opdrachten zijn er op gericht om jou goed beslagen ten ijs te laten komen en al die tijd is dus nuttige tijd. ;-)

 

Gratis proefles - Goed idee!
00:00 / 00:00
bottom of page