top of page

Ideeën in tijden van coronacrisis

corona2.PNG

Wow, wat een creativiteit en wat een medemenselijkheid zie ik om mee heen.

Nederland leeft nu, op vrijdag 20 maart, een week in social distancing, werkt thuis, klapt voor de helden in de zorg en vindt een manier om met het hele gezin het leuk te houden en productief te zijn. En ik zie veel humor, ook een vorm van creativiteit.

Ik besloot om deze mooie voorbeelden bijeen te brengen. Om te laten zien dat we allemaal creatief kunnen zijn. 

Corona-humor

Humor is belangrijk, humor relativeert. En is soms briljant creatief bedacht. Daarom zet ik de verschillende cartoons, grappen en filmpjes graag voor jou op een rij.

WhatsApp Image 2020-10-14 at 21.39.14
WhatsApp Image 2020-10-15 at 21.57.32
WhatsApp Image 2020-10-14 at 16.45.04
WhatsApp Image 2020-10-14 at 16.57.55
WhatsApp Image 2020-10-15 at 13.10.26
WhatsApp Image 2020-06-04 at 17.09.59
kapper-grap
WhatsApp Image 2020-04-21 at 21.12.17
humor2
humor4
humor3
WhatsApp Image 2020-06-04 at 17.08.01
humor6
WhatsApp Image 2020-06-04 at 17.22.00
humor5
humor7
humor8
WhatsApp Image 2020-04-07 at 08.38.23
humor13
humor9
humor12
WhatsApp Image 2020-03-23 at 22.58.12
vakantie
argentine
humor71
humor15
humor16
WhatsApp Image 2020-03-27 at 16.43.39
humor14
humor1
WhatsApp Image 2020-04-02 at 12.53.35

Corona-humor (filmpjes)

The soundtrack of quarantaine
03:10
The Great Realisation
03:35
Juf legt de breuken uit
01:23
Wat gaan we dit weekend doen?
00:22
I will survive
01:29
de hele dag thuis met je broertje..
00:04

Corona-ideeën

Een crisis leidt tot creatieve oplossingen. Mooi om te zien!

Hier zet ik de mooiste voorbeelden op een rij.

1. klappen voor de helden in de zorg

Geïnspireerd door Italië en Spanje, klapte heel Nederland op dinsdag 17 maart om 20.00 uur drie minuten lang op straat en op balkons voor alle medewerkers in de zorg. 

Bekijk hier een impressie

2. horeca gaat eten bezorgen

Zelfs hele sjieke horeca gaat bezorgen. Voor slechts €32,50 kun je een driegangendiner van sterrenrestaurant Rijks thuis bezorgd krijgen. Wow!
http://www.rijksrestaurant.nl/

3. scholen geven ineens on-line les

Op zondag kwam de mededeling dat de scholen dicht moesten, op woensdag was elke school, basis en middelbaar al up-en-running online. Wow, wat een snelheid van denken en handelen en dank Google voor alle fijne tools als Google Classroom.

En het online initiatief Thuis naar school lijkt een prachtige aanvulling. Ik schreef er dit over op LinkedIn.

4. snorkel van Decathlon en een 3D-printer maken samen een beademingsapparaat

In Italië heeft een ziekenhuis een omgebouwd snorkelmasker van Decathlon gebruikt om een coronapatiënt in nood te beademen. De test in het ziekenhuis van Brescia verliep succesvol. Het idee komt van een dokter, die contact opnam met een start-up in 3D-printing. Lees er hier meer over. 

5. neem een mondkapjes-abonnement

Ik zag een poster hangen van cappy.nl. Ze leveren mondkapjes en je kunt een abonnement nemen, dan krijg je maandelijks verse mondkapjes thuisbezorgd. De url was blijkbaar nog vrij.

6. de visitekar

Een onderhoudsbedrijf bedacht het, ontwierp en maakte een kar waarin een familielid veilig bij een oudere op bezoek kan. Lees hier meer. www.visitekar.nl

Juf & Meester - Dat De School Dicht Is (Remake van "Als Het Avond Is" van Suzan & Freek)
04:17

Juf & Meester - Dat De School Dicht Is (Remake van "Als Het Avond Is" van Suzan & Freek)

Geniet van onze remake van het nummer Als Het Avond Is! Een bemoediging voor alle kinderen, ouders en onderwijscollega's die in deze bizarre situatie zo hard werken om het thuisonderwijs te realiseren! Tekst: Ik mis de kinderen allemaal Dit lege klaslokaal voelt koud en kil Ook mis ik de tijd dat ze speelden op het plein Nu is het stil 'k Ben totaal mediawijs Door dit afstandsonderwijs Maar het went maar niet 'k Wil terug naar hoe het was Gezellig voor de klas Ik kan het niet hebben dat de school dicht is Oh want nu werkt iedereen thuis Ja weet dat ik echt liever niet online lesgeef En de weektaak geef vanuit huis Ik weet dat het goed komt Denk steeds aan de toekomst Dat we weer naar school kunnen gaan Ik kan het niet hebben dat de school dicht is Dat de leerplicht zo door moet gaan 'k Was druk met differentiëren Of spelenderwijs leren of han'dlingsplan Herinner leermomenten Breuken en procenten en zoek de stam Als je de klas dan ziet Nu via Google Meet Ja dan doet het pijn 'k Wil terug naar hoe het was Gezellig voor de klas Ik kan het niet hebben dat de school dicht is Oh want nu werkt iedereen thuis Ja weet dat ik echt liever niet online lesgeef En de weektaak geef vanuit huis Ik weet dat het goed komt Denk steeds aan de toekomst Dat we weer naar school kunnen gaan Ik kan het niet hebben dat de school dicht is Dat de leerplicht zo door moet gaan Ik kan het niet hebben dat de school dicht is Oh want nu werkt iedereen thuis Ja weet dat ik echt liever niet online lesgeef En de weektaak geef vanuit huis Met Dank aan CBS Nije Kroost te Zeist Remake versie: Tekst: Joas Romijn Zang: Jedidja Been, Joas Romijn Vormgeving: Hanneke Visser Muziek- en videoproductie: Daniël Romijn Originele versie: Gebaseerd op 'Als Het Avond Is' van Suzan & Freek. Tekst en muziek: Arno Krabman, Freek Rikkerink, Leon Palm, Suzan Stortelder Video: Eric Zwiers
ALI B FEAT. POKE & JUDESKA - ANDERHALF [Lyrics]

ALI B FEAT. POKE & JUDESKA - ANDERHALF [Lyrics]

Stream meer TRIFECTA releases hier: https://spoti.fi/36jkidT CREDITS Uitvoering: Ali B, Poke & Judeska Tekst: Ali Bouali, Resinjo Wijngaarde & Jandino Asporaat Muziek: Marwan El Bachiri, Joao Luis Lima Pinto Director: Azad Wastara Producent: Priscilla Roemer D.O.P: Levien Priem Focus Puller: Maxime van Erp Models via: Rabia Abdoella & Eni Hasanova TRIFECTA ▶ https://trifecta.nl ▶ https://www.instagram.com/trifecta_nl ▶ https://www.facebook.com/TRIFECTA.NL ALI B ▶ https://www.instagram.com/alibspec ▶ https://www.facebook.com/AliB ▶ https://www.facebook.com/AliB #ALIB #ANDERHALF #TRIFECTA ------------------------------------------- LYRICS [CHORUS] Anderhalf meter, anderhalf Ik zeg anderhalf meter, kom niet in mijn aura bitch Anderhalf meter, anderhalf Ik zeg anderhalf meter, kom niet in mijn aura bitch [VERSE 1] Anderhalf meter, zou je moeten weten Klappen ga je eten als je dichterbij komt met je mond, kan die stappen van je meten Doe het in je elleboog alsof je dabt, beweeg met die armen mobicep Handschoenen aan is in de mode gek, maar denk niet dat je daarom geen corona hebt Die shit blijft plakken aan je gloves, 1 meter 10 is geen love Al zit je in mijn team, geen hand Voordat ik op de IC land [CHORUS] Anderhalf meter, anderhalf Ik zeg anderhalf meter, kom niet in mijn aura bitch Anderhalf meter, anderhalf Ik zeg anderhalf meter, kom niet in mijn aura bitch [VERSE 2] Sop het, sop het Wassen, wassen Wat zeg je, dat heb je net geleerd Meisje, je bent hopi smerig Nu wil je praten over hygiëne Jouw graftakken face hoort in quarantaine Praat met u, maar ik hou m'n adem in Wat jij moet drinken is alles reiniging Stijf, in de lucht Maakt gelijk zindelijk Je blijft, blijft me zoeken Ik schiet je en je moeder [CHORUS] Anderhalf meter, anderhalf Ik zeg anderhalf meter, kom niet in mijn aura bitch Anderhalf meter, anderhalf Ik zeg anderhalf meter, kom niet in mijn aura bitch [OUTRO] Afstand, afstand Blijf op afstand, afstand Afstand, afstand Blijf op, kom niet in mijn aura bitch Afstand, afstand Blijf op afstand, afstand Afstand, afstand Blijf op, kom niet in mijn aura bitch Kom niet in mijn aura bitch